Kära vänner! Som ni vet är jag redan tillbaka, och för varje dag kommer jag djupare och djupare in i min rutin. Men inte ens den snabba och strikta rutinen kan tvinga den heliga Therese ur mitt sinne, mitt vackra och kommunikativa helgon som visade sig för mig igen, med en dusch av rosor.

För inte så länge sedan startade jag igen en novena för den heliga Therese, och denna gång för att låta mig veta att min kära vän, Karen, som gick bort den 14 september i år, är i himlen, glad och frisk och väl omhändertagen. -bry sig om. Den här gången, för att undvika förvirring som vanligtvis uppstår när den heliga Therese skickar ner sin dusch av rosor till mig, bad jag henne berätta för mig om Karens lycka i himlen genom att skicka mig en vit ros, medan alla andra rosor hon bestämmer sig för att ge en present. för mig bör under denna novena symbolisera Guds gynnsamma svar på en tidigare begäran från mig.

För ett tag sedan åkte jag runt i blossomia staden för att köpa lite saker till mig själv när jag skulle åka till Turks och Caicos. När jag tittade på öarna tänkte jag också på min syster som skulle följa med mig till öarna och gick till avdelningen som sålde kläder i hennes storlek. Jag valde en snygg t-shirt till henne, betalade för sakerna och gick hem där jag lade in allt i min garderob och tänkte inte mer på det förrän dagen för att packa mitt bagage kom. Och när det gjorde det, tillsammans med alla mina saker, packade jag även t-shirten till min syster.

Sedan började jag min novena, och den femte dagen in i den åkte vi till öarna. Eftersom det fortfarande var fyra dagar kvar av min bön, var jag inte orolig för att mitt vackra helgon inte hade visat mig ett kronblad av ros än. Men när dagarna gick och det fortfarande inte fanns en enda vit ros i sikte, växte oro inom mig: tänk om denna novena blir den första när min vackra Sankta Therese bestämmer sig för att inte överösa mig med sina vackra rosor, när Gud bestämmer mig för att inte uppfylla min önskan, och jag kommer att kastas ut i tvivel och panik och kommer att bli frestad att omtolka vår tidigare kommunikation, och komma fram med en skakad tro, ett förvirrat sinne och kollapsade teorier? Jag vet att det att inte ta emot en ros inte på något sätt ska skaka grunden för min tro; trots allt berättar den bara om Guds beslut att inte gynna min begäran; den upphäver inte tidigare mirakel och kärleksfulla generositeter. Men jag känner också mig själv och vet hur skör min tro kan vara, trots mina bästa avsikter, och hur hopplös och desperat jag kan känna mig när Gud döljer sitt ansikte och sin förståelse för mig. Det sista jag ville var att börja ifrågasätta och tvivla: betyder frånvaron av en ros helt enkelt ett gudomligt “nej”, eller kan det helt och hållet vara felet i denna underbara novena, och min tidigare dusch eller rosor var bara tillfälligheter, och därför hoppet jag fick från dem borde nu glömmas bort och ersättas av det rationella tänkandets hårdhet och kyla? Detta tyder naturligtvis på att min tro är svag och bekvämt beroende av tecken som en med en stark tro inte alls skulle behöva. Men även när jag visste allt detta, önskade jag innerligt,

Morgonen den nionde dagen kom, och jag var smärtsamt medveten om det. Så plötsligt slog det mig att det skulle vara ett bra tillfälle att ge t-shirten till min syster. Iväg sprang jag till garderoben, tog ut skjortan och lade den på min säng för att vika ihop den snyggt åt henne. Och så såg jag det. Jag var tecknet: skjortan var täckt med vita rosor tryckta på den, mot en grå bakgrund, intrikat gömd i vecken. Än idag förstår jag inte hur det är möjligt att jag inte märkte det tidigare, men det är sant: jag såg inte rosorna när jag köpte skjortan, och inte heller såg jag dem när jag packade skjortan från ena garderoben till en annan flera gånger. Ändå hade jag aldrig sett rosorna på den förut. Jag kan till och med vara benägen att säga att rosorna inte var där alls, förrän denna nionde dag av novenan. S:t Therese är kapabel att utföra mirakel,

Det roliga är att jag först senare märkte att redan före den nionde dagen av novenan gav St. Therese mig verkligen ett tecken: första natten jag anlände till ön, den 6 november, dukades bordet med en vacker vit duk med damastmönstret vitt på vitt: vita rosor på vit bakgrund. Men återigen, jag var blind för sådana detaljer, och först senare, några dagar efter novenan, märkte jag denna bukett vita rosor.

Under denna novena fick jag även en vacker röd ros gjord av papper av en vän. Enligt min överenskommelse med S:ta Therese skickades denna ros till mig att en tidigare begäran jag har gjort till henne inte har glömts bort utan kommer att gå i uppfyllelse när tiden för det är rätt.

Även denna gång fick jag min dusch av rosor. Den heliga Therese har aldrig lämnat en novena av mig obesvarad. Mina vita rosor är förmedlare av underbara nyheter: min vän är i himlen och har ingen lust att komma tillbaka till sin smärtsamma tillvaro här på jorden. Hon är älskad och lycklig på ett högre plan; och dessutom existerar himlen verkligen.