Om du letar efter ett CRM-konsultföretag för din e-handel kan det tyckas vara en enkel uppgift eftersom det finns gott om företag som erbjuder relevanta tjänster. Men du kan inte bara välja någon av dem utan att noga tänka igenom för- och nackdelarna med programvaran och tjänsteleverantören. För att säkerställa att företaget uppfyller dina krav och kan utnyttja dina resurser väl bör du ställa några viktiga frågor innan du väljer dem för din organisation.

Här är några av de frågor du konsultbolag behöver ställa till ditt CRM-konsultföretag innan du anställer dem.

Hur länge har du varit i branschen?

Arbetslivserfarenhet och expertis inom det aktuella området är något som inte går att kompromissa med. Se till att de inte är särskilt nya i konsultbranschen. Erfarenheten försäkrar att de flesta av problemen relaterade till implementeringen redan skulle ha lösts av dem och att det inte kommer att ta mycket tid och ansträngningar att uppfinna och tillämpa lösningar. Om medarbetarna är duktiga kan de utföra arbetet mycket snabbare också.

Har du arbetat med ett företag som liknar oss?

Även om det skulle vara bra att hitta relevant branschexpertis, om inte, se till att konsultföretaget eller individen är bekant med de allmänna processerna i ditt företag. Om du förväntar dig att ditt CRM ska hantera försäljnings-, marknadsförings- och kundsupportbehov kan du försäkra dig om att de kan hantera allt effektivt.

Vem kommer att tillhandahålla konsultationen/stödet efter genomförandet?

Implementeringen av ett CRM-system är inte där relationen slutar. Fråga vem som ska ge stödet efter implementeringen. Det kan vara deras ledningspersonal, callcenter eller leveranskonsulten. Leveranskonsulten skulle vara mer bekant med dina affärsprocesser, så det är att föredra om det är den du kan kontakta vid frågor efter implementering.

Hur mycket tar du för dina tjänster?

Förtydliga deras betalningsstruktur innan du anställer dem för att undvika ytterligare problem. De kan ha fasta priser eller debitera enligt den tid det tar. Vissa företag ger även attraktiva rabatter till sina lojala kunder. Oavsett vad du debiteras, se till att det är värt de tjänster du får i utbyte.

Vilka funktioner erbjuder du med din produkt?

Du måste veta vilken produkt du investerar i. Be om en produktdemonstration som inkluderar alla funktioner och funktioner i CRM-programsviten. Du kan sedan jämföra dem med dina krav för att se om det fungerar för dig.

Kommer du att kunna överföra all data till det nya CRM-systemet?

Om du byter från ett tidigare CRM-system till ett nytt, betyder detta mycket mer än något annat. De bör kunna extrahera data från det tidigare systemet och överföra dem korrekt till den nya CRM-mjukvaran.

Att hitta ett CRM-konsultföretag skulle inte vara en uppgift i sig. Men för att hitta den perfekta för att möta din organisations behov skulle det krävas en del efterforskningar och forskning. Svaren på dessa frågor kommer att klargöra mycket av de saker som du behöver veta innan du tar kontakt med CRM-konsultföretaget.